Waarom je deken goed onderhouden?

Een deken is een essentieel onderdeel van je beddengoed. Het is belangrijk om je deken goed te onderhouden, zodat hij langer meegaat en je er nog jarenlang plezier van hebt. Een goed onderhouden deken voelt lekker aan, blijft mooi en gaat veel langer mee dan een slecht onderhouden deken.

Het is ook belangrijk om je deken goed te onderhouden omdat het helpt om stofmijt en andere allergieën te verminderen. Als je je deken regelmatig wast, kun je ervoor zorgen dat er geen stof of vuil in blijft zitten waar stofmijt op kan leven. Dit helpt bij het verminderen van allergische reacties.

Goed onderhoud van je deken betekent ook dat hij langer meegaat. Als je hem regelmatig wast en verzorgt, zal hij veel langer meegaan dan als je hem niet goed onderhoudt. Je kunt hiermee geld besparen door minder vaak een nieuwe deken te hoeven kopen.

Hoe je je deken het beste kunt wassen

Het is belangrijk om je deken van Nikkel-Art.be regelmatig te wassen om ervoor te zorgen dat hij schoon en fris blijft. De beste manier om dit te doen is door hem in een wasmachine op een lage temperatuur te wassen met een mild wasmiddel. Gebruik geen bleekmiddel of andere agressieve chemicaliën, omdat dit schadelijk kan zijn voor het materiaal van de deken.

Lees ook:  Fotostickers, interieurstickers, muurstickers alles op maat

Als je een wol- of fleece-deken hebt, moet je extra voorzichtig zijn bij het wassen. Gebruik geen warm water of agressieve chemicaliën, omdat dit schadelijk kan zijn voor het materiaal. Was wollen en fleece-dekens liever met koud water en gebruik een mild wasmiddel.

Als je een synthetische deken hebt, kun je hem in principe op elke temperatuur wassen. Gebruik wel altijd een mild wasmiddel en vermijd bleekmiddel of andere agressieve chemicaliën.

Hoe droog je je deken?

Nadat je de deken hebt gewassen, moet hij worden gedroogd. Het is belangrijk om dit op de juiste manier te doen om schade aan het materiaal te voorkomen. Wollen en fleece-dekens moeten nooit in een droger worden gedaan; hang ze liever buitenshuis op aan een droogrek of laat ze binnenshuis aan een touw drogen.

Synthetische materialen zoals polyester kunnen wel in een droger worden gedaan, maar let erop dat ze op lage temperatuur worden gedroogd. Gebruik ook altijd eerst eerst wat tennisballes in de droger; dit helpt bij het voorkomen van pluizen.

Als laatste tip: als je twijfelt over hoe je jouw specifieke type deken moet drogen, raadpleeg dan altijd het etiket voor instructies over hoe hij het beste gewassen en gedroogd kan worden.

Lees ook:  Stickers in de keuken

Ontdek de site met onze artikelen > Sitemap

Hoe vaak moet ik mijn deken wassen?

Hoe vaak je jouw specifieke type deken moet wassen hangt af van verschillende factoren zoals hoe vaak hij wordt gebruikt en wat voor materiaal hij is gemaakt van. Algemeen gezien raden we aan om synthetische materialendekens minimaal één keer per maand te wassen, terwijl wollen en fleece-dekens maximaal twee keer per jaar gewassne moet worde.

Ook als er sprake is van lichte vlekken of als er iets op valt wat niet weg gaat met stofzuigen, radem we aan om direct handmatig schoon te maken met behulp van warm water en milde zeep. Vergeet niet om daarna direct naar buitenshuis op te hangnen om uit te latenvochten.

Door regelmatig schoonmaakbeurten uit te voeren voorkom je dat er stof of vuil in blijft zitten waar stofmijten op kunnenn leven. Dit helpt bovendien bij het behoud van mooie materialeneigenschappenn zoals glans en elasticiteit.

Door Finn